Onverwachte stylingtips

Hoewel er meer bijzondere interieurproducten op de markt zijn dan ooit, kan het op een originele manier inrichten van het huis nog best lastig zijn. Veel mensen zijn geneigd om alles in dezelfde stijl te kiezen. Wanneer alles keurig bij elkaar past, wordt het geheel al snel saai. Onverwachte dingen kunnen het interieur daarentegen net dat beetje spanning geven. Beperk je niet alleen tot de woonkamer: ook de slaapkamer of keuken worden in een handomdraai interessanter met deze onverwachte stylingtips.

Vreemde eend in de bijt

Voeg een extra stoel toe aan de kamer: een die totaal niet bij de rest van het interieur past. Met deze eyecatcher maak je de ruimte direct een stuk interessanter. Zo kan een stoere leren fauteuil een liefelijke woonkamer ineens een gewaagde look geven. Dit werkt trouwens ook prima met een tafel of kast als bijzonder item in de ruimte.

Probeer een andere kleur

Vind je het spannend om voor een totaal andere kleur dan je gewend bent te kiezen? Treed buiten je comfortzone en doe is cools: verf een wand donkerrood of geef het dressoir een in het oog springende kleur. Het verandert niet alleen je interieur, maar verlegt ook je grenzen. Het ergste wat er kan gebeuren is dat je het opnieuw moet doen – in een andere kleur.

Creëer een jungle

Een makkelijke manier om karakter, schoonheid en textuur aan te brengen in het interieur is het gebruik van planten. Kies voor een klein exemplaar op tafel, of een gigantische plant in de hoek. Het maakt niet uit hoe je het doet, zolang je maar jouw eigen mini-jungle creëert.

Oplichten

Met de juiste verlichting kan je een onverwachte touch aan je interieur geven. Ga op zoek naar nieuwe plekken of voorwerpen om uit te lichten, bijvoorbeeld dat ene muurtje met speciaal behang, of het kunstwerk dat je op een kast hebt staan. Ook een langs de rand uitgelichte boekenkast, een staande lamp op tafel of een kroonluchter boven het kookeiland geven je huis een eigenzinnige twist.

Pimp de muren

Een wit gestucte muur is mooi, maar kan ook wat saai overkomen. Denk er eens aan om een muur te bekleden met een statement wandafwerking zoals spiegelpanelen, natuursteen, leisteen of beton. Het ziet er te gek uit, maakt het interieur spannender en voegt textuur toe. Het is ook een mooie manier om de boel op te fleuren of iets leuks met dat lastige hoekje te doen.

Op zoek naar een nieuwe statement piece voor in je huis? Bekijk dan bijvoorbeeld ons aanbod buffetkasten eens.