Mix & match: de woontrend van 2017

September is het begin van een nieuw trendseizoen en daarom is het de hoogste tijd om het te hebben over dé woontrend van 2017: mix & match. Het draait allemaal om het combineren van verschillende materialen, kleuren of vormen. Creëer een unieke balans door tegenstellingen zorgvuldig op elkaar af te stemmen.

Materialen combineren

Vooral de combinatie van hout en metaal is iets wat u in 2017 vaker gaat zien. Een combinatie van een robuust houten tafelblad met metalen poten geeft een stoere industriële look aan het interieur, maar kan tegelijkertijd ook stijlvol zijn. U kunt er ook voor kiezen om de materialen steen en stof met elkaar te mixen, door een hoogpolig vloerkleed te combineren met een stenen vloer.

Showroom met tafel, stoelen en landelijke kast

Kleuren combineren

Verschillende interieurblogs zijn het erover eens: warme kleuren gaan we veelvuldig terugzien in 2017. De tijd van pasteltinten is voorbij en maakt plaats voor diepere en warmere kleuren, zoals bruin en donkergroen. Groen is goed te combineren met hout of steen en past daarom perfect bij deze woontrend. Verder ziet u in veel woonaccessoires de kleuren koper of goud terug: dit is een goede match met donkergroen. Door dit soort groentinten te gebruiken, straalt het interieur warmte uit en haalt u de natuur in huis.

Vormen combineren

Ronde, ovale en symmetrische vormen waren in 2016 niet meer weg te denken uit het interieur. In 2017 kunt u deze vormen met elkaar blijven combineren. Een hanglamp met symmetrische vormen staat bijvoorbeeld perfect bij dit ronde bijzettafeltje!

Binnen en buiten combineren

In 2016 werd de tuin naar binnen gehaald en zag u steeds meer planten in de woonkamer verschijnen. Deze trend zet rustig door in 2017. Ontdek welke planten in uw tuin geschikt zijn om binnen te plaatsen en creëer op deze manier meer sfeer in uw woonkamer. Combineer verschillende soorten planten met elkaar: grote bladeren met kleine bladeren of gladde bladeren met bladen die juist veel textuur hebben.

Inspiratie nodig?

Naast kasten en dressoirs kunt u bij Kastenn.nl ook veel bijpassende accessoires vinden. Mix uw landelijke buffetkast bijvoorbeeld met een warme lamsvacht of een industriële lamp.
Heeft u hulp nodig bij het restylen van uw interieur aan de hand van deze nieuwe trends? Neem dan nu contact op met onze experts via 0314 – 514 106 of sales@kastenn.nl.