Kleurgebruik in huis

Het kiezen van een kleur voor in huis hangt sterk van iemand zijn/haar persoonlijkheid af. Kleuren zijn niet voor niets verbonden met stijl, identiteit en smaak. Een kleur op uw muur of in uw interieur kan sfeerbepalend zijn en zelfs uw stemming beïnvloeden. Het is daarom van belang om goed na te denken over het kleurgebruik. Welke kleuren zien we in veel verschillende huizen terug?

Als u van plan bent om kleur in huis aan te brengen is het verstandig om ervoor te zorgen dat deze in harmonie is met de andere kleuren. Op deze manier zorgt u er namelijk voor dat niets met elkaar vloekt. De bedoeling van een kleur is namelijk om de mooiste delen van het huis te benadrukken.

Zwart en Wit

Tegenwoordig is de kleurencombinatie zwart-wit erg populair en in vele huizen terug te zien. Deze kleuren zijn twee uitersten maar gaan daarom juist goed samen. Deze combinatie is vooral terug te zien in Scandinavische woonstijlen. Deze woonstijl heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt aangezien zij het vroeger heel bont maakte qua kleurgebruik. Wilt u nog meer kleur toevoegen aan de zwart-wit combinatie? Een goede optie is om dan te gaan voor de populaire pastelkleuren.

Grijs

Grijs is een warme en veelzijdige kleur die in combinatie met diverse andere kleuren een nieuwe look aan uw interieur geeft. Deze kleur kan gebruikt worden als u een warm en gezellig interieur wilt creëren maar is ook ideaal voor een strakke industriële look. Kortgezegd, grijs is een multifunctionele kleur die ervoor kan zorgen dat een bepaalde ruimte een hele andere uitstraling krijgt. Welke kleuren kunt u goed matchen met grijs?

  • Grijs in combinatie met hout creëert een warme, landelijke uitstraling;
  • Grijs in combinatie met wit en hoogglans creëert een strak interieur;
  • Grijs in combinatie met staal creëert een industriële look;
  • Grijs in combinatie met pastelkleuren vormt een warme, gezellige en vrolijke combinatie.

Bruin

De kleur bruin is al heel wat jaren ongekend populair in het Nederlandse interieur en veel terug te zien in vloeren of meubelen. Bruin zorgt voor een zachte en warme sfeer en zal nooit vervelen omdat het een tijdloze, neutrale kleur is. Daarnaast is het een kleur die prachtig staat in combinatie met andere kleuren zoals lichte tinten of felle kleuren. Bent u van plan om de bruine kleur aan uw huis toe te voegen? Zorg er dan wel voor dat deze niet teveel terug te zien is omdat bijvoorbeeld bruine meubels in combinatie met een bruine muur wat sober kan ogen. Neem eens een kijkje op onze inspiratie pagina voor meer ideeën.