5 interieurtrends van 2016

In 2015 stond het in huis halen van de natuur door eerlijke en robuuste materialen centraal. Ook kleuren zoals koper, zilver en goud waren het afgelopen jaar razend populair. In dit blog bespreken we enkele woontrends voor 2016.

1. Ronde en ovale vormen

Ronde en ovale vormen zien we op dit moment in veel huishoudens terug en zal alleen maar populairder worden. Vooral in de wat kleinere woningen wordt de trend al veel toegepast, aangezien ronde en ovale vormen minder ruimte in huis innemen. Daarnaast zorgen deze zachte vormen voor een speels karakter in het interieur. Ronde en ovale vormen zien we vooral terug in meubels zoals eetkamer- en bijzettafels. Ook worden de accessoires van tegenwoordig steeds meer in dit soort vormen geproduceerd.

2. Lichte kleuren

Lichte en huidskleuren zien we op dit moment in veel kledingstukken terug. Niet veel gezinnen zullen het aandurven om een hele muur in een pastelkleur te verven, hoewel dit wel een uniek effect in huis zal creëren. Deze trend werkt ook goed bij woonaccessoires. Zo zien we deze kleuren bijvoorbeeld terug in kussens en plaids. Deze lichte kleuren zijn bijna met iedere andere kleur te combineren.

3. Haal de natuur in huis

Het hebben van natuurlijke elementen en accessoires in huis was in 2015 razend populair en ook dit jaar blijft het een woontrend. Breng natuurtinten en kleuren zoals groen, blauw of bruin terug in het interieur. Zorg ervoor dat deze kleuren goed met elkaar afgewisseld worden, zodat er enige variatie ontstaat. Heeft u toevallig nog een lege witte muur in huis? Dan kunt u altijd kiezen voor een natuurprint op de muur. De natuur haalt u niet alleen in huis door bepaalde kleuren, maar ook planten doen het erg goed. Een grote, mooie plant kan een echte eyecatcher zijn.

4. Planten op hoge tafels

Een plant op hoge pootjes plaatsen is dit seizoen helemaal trendy. Om deze trend in huis te integreren zult u de planten op zogenoemde plantenstandaarden moeten plaatsen. Door verschillende plantentafels met elkaar te combineren, ontstaat er een speels en uniek effect.

5. Goud is de kleur van 2016

Okergoud is een mooie en warme kleur die een chique uitstraling in huis zal creëren. Hoewel de kleur duidelijk de aandacht trekt, is het zeer goed te combineren met andere kleuren.

Wilt u deze woontrends in uw eigen interieur integreren, maar heeft u mede daarom nieuw meubilair nodig? Wij hebben een groot aanbod, waar vast en zeker iets voor u tussen zit. Is dit nou niet het geval? Wij maken bepaalde meubels, waaronder landelijke kasten, voor u op maat. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.