Style uw boekenkast

Een gesorteerde boekenkast zorgt voor een rustig interieur. De één heeft een boekenkast met boeken die gesorteerd zijn op titel, de ander op auteur en anderen sorteren op kleur van de kaft. Sommige mensen hebben niet eens boeken in hun boekenkast en maken van allerlei accessoires een leuk uitziende boekenkast. In dit blog gaan we verschillende manieren bespreken om uw boekenkast invulling te geven.

Sorteer uw boeken op kleur

Landelijke Boekenkast met tv geldrop

Eén van de belangrijkste redenen om een boekenkast op kleur te sorteren is dat de inrichting van uw huis er rustiger van wordt. Wanneer u uw boeken op titel of auteur indeelt, is er enkel samenhang qua inhoud, niet op uiterlijk. Een boekenkast gesorteerd op auteur of titel houdt namelijk geen rekening met de verschillende kleuren van de omslag.

Een voordeel van een boekenkast die gesorteerd is op kleur is dat het er niet alleen leuk uitziet, maar dat het ook gemakkelijker is een boek terug plaatsen omdat er alleen maar naar de kleur gekeken hoeft te worden. Mocht er toch onverhoopt een boek ‘verkeerd’ staan dan kunt u dit eenvoudig weer terug plaatsen en klopt het ‘systeem’ weer.

Combineren

Een boekenkast hoeft niet alleen te bestaan uit boeken. Een ruime lichtgekleurde boekenkast gevuld met een stapeltje boeken en accessoires in een mandje of dienblad kan ook een heel prettig effect geven. Maak het vervolgens af met servies: plaats kopjes met oortjes in dezelfde richting om éénheid te creëren.

Less is more

Plaats items net naast het middelste punt van de boekenkast en laat de plank verder leeg. Er ontstaat dan een leegte die weer zorgt voor rust. Dit is vooral handig als u een relaxte uitstraling wil creëren of als u simpelweg niet genoeg spullen hebt voor in de kast. Andersom kan ook, door alleen de uiteindes van de kast in te vullen en het midden van de plank leeg te laten.

Spiegelen

Een boekenkast zegt veel over een persoon, maar ook over de omgeving. Probeer de boekenkast te spiegelen aan de rest van de woonkamer. Leg bijvoorbeeld een kleedje of matje voor de boekenkast waar dezelfde kleuren in terugkomen. Het heeft niet alleen een bijzonder leuk effect aan de kamer, maar de boekenkast lijkt ook completer.

Bent u nog op zoek naar de juiste boekenkast? Kastenn.nl heeft een uitgebreid assortiment aan boekenkasten, zoals landelijke- en oosterse boekenkasten. Bent u benieuwd? Bekijk dan eens onze boekenkasten pagina.