Landelijk wonen: een populaire woontrend

Wanneer u aan landelijk wonen denkt zal u waarschijnlijk denken aan het wonen in een landelijke en rustige omgeving. In eerste instantie klopt deze gedachte ook maar de woontrend: landelijk wonen, is ontstaan doordat mensen in het drukke stadse leven verlangde naar het gevoel van rust en gezelligheid.

Ontstaan van de trend

De landelijk wonen trend is dus voornamelijk ontstaan omdat mensen in drukke steden ook verlangde naar het gevoel van rust en gezelligheid. Ook de economische crisis heeft bijgedragen aan het bestaan van deze trend. Tijdens de crisis moesten de meeste gezinnen namelijk op de kleintjes letten en hadden geen budget om dure nieuwe spullen aan te schaffen. Voor een landelijke inrichting is dat ook helemaal niet nodig aangezien er veel gebruik gemaakt wordt van tweedehands spullen.

Kleurgebruik

Verder is het gebruik van natuurlijke kleuren typerend voor een landelijke inrichting en vormen hier dan ook de basis voor. Bij een landelijke inrichting wordt veel gebruik gemaakt van de kleuren: wit, gebroken wit, licht grijs en beige. Wanneer je meer kleur wilt toevoegen aan je inrichting wordt bij deze woonstijl vaak gekozen voor pasteltinten. Naast de landelijke kleuren wordt er bij een landelijke inrichting vaak gebruik gemaakt van houten vloeren. Dit type vloer zorgt direct voor een bepaalde rustieke toon. We zien hout niet alleen regelmatig terugkomen in de vloer maar vormt ook vaak de basis voor verschillende meubelen zoals tafels, stoelen en kasten.

Sfeerimpressie

Zodra je de woning in wilt gaan richten is het belangrijk om goed voor ogen te hebben hoe je dat precies wilt gaan doen. Zorg dat je een duidelijk beeld hebt van de sfeer die je in huis wilt creëren. Je kunt dit doen door moodboards te maken. Op een moodboard maak je namelijk een collage van de meubels en accessoires die je in huis wilt plaatsen. Door een moodboard krijg je een duidelijke sfeerimpressie.

Creativiteit

Meubels die je vaak in een landelijk interieur terugziet zijn whitewash kasten of tafels. Een landelijk interieur creëer je niet door bepaalde regels te volgen. Het is vooral belangrijk om je eigen creativiteit de vrije loop te laten. Bent u benieuwd naar de kasten die wij bieden? Bekijk dan eens onze landelijke boekenkasten of buffetkasten.